Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Συγκρότηση Δομής Αλληλεγγύης «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Μετά από έναν σκληρό και εξαντλητικό αγώνα για τη διατήρηση του αυτονόητου, κεκτημένου δικαιώματός μας στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια, είμαστε ακόμα εδώ για να χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης, ακουμπώντας ο ένας στον άλλον, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον ηθικά, ψυχολογικά, ουσιαστικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, συλλογικά, τις δυσκολίες επιβίωσης που έχουν προκύψει και θα συνεχίσουν να προκύπτουν.
Παρά τον πολύμηνο και δυναμικό απεργιακό μας αγώνα, τα προβλήματα, δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά δεν παραιτούμαστε, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση των προβλημάτων βρίσκεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και στη συλλογικότητα, ιδιαίτερα τώρα, που οι ανάγκες μας, συνάδελφοι, είναι μεγάλες και ποικίλες, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης των υποχρεώσεών μας προς πάσα κατεύθυνση.
Για τον λόγο αυτό συγκροτήσαμε την ανοιχτή Δομή Αλληλεγγύης των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ε.Κ.Π.Α. «ΑΡΤΕΜΙΣ», με στόχο να απευθυνθούμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, σε κοινωνικούς φορείς, σε δομές αλληλεγγύης, προκειμένου να προβάλουμε και να αναδείξουμε τον αγώνα μας και, συγχρόνως, να ζητήσουμε την έμπρακτη στήριξή τους. Για να μη βρεθεί κανένας μόνος του, αντιμέτωπος με τις συνέπειες της βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στην ίδια την επιβίωσή μας, υψώνουμε όλοι μαζί μία κοινωνική ασπίδα αλληλεγγύης.
Ο προσανατολισμός μας είναι:
-Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, κάλυψη αναγκών των παιδιών μας κ.λ.π.
-Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
-Δωρεάν νομική στήριξη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δάνεια, πλειστηριασμούς, κ.α.
 Για τον σκοπό αυτό, σας περιμένουμε, συνάδελφοι, στην πρώτη μας συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17-1-2014, ώρα 14:30 στην Αίθουσα Α’ Μαθηματικών της Νομικής Σχολής, Σόλωνος 57, για να κουβεντιάσουμε και να καταγράψουμε όλοι μαζί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις ανάγκες μας και τα αιτήματά μας, καθώς και τις ενέργειες και τις δράσεις που θα κάνουμε από’δω και μπρος, για να προχωρήσουμε.
Οι συνάδελφοι που θα καταγράφουν τα αιτήματα και τις ανάγκες μας είναι:
1)     Φιλιώ Ντανάκα               
2)     Άννα Τσέα                      
3)    Θοδωρής Χατζηπαύλου
και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους στο e-mail  artemis.ekpa@gmail.com

To blog της Δομής Αλληλεγγύης «ΑΡΤΕΜΙΣ» είναι το http://artemis-da.blogspot.gr

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για το Στέκι μας, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ.

Τα Μέλη:
Μαρία Ζιάγγα - Αιμιλία Νικολακάκη - Φιλιώ Ντανάκα - Μανόλης Παπαστεφανάκης - Ντίνα Σπυροπούλου - Ζαχαρίας Τριγάζης - Άννα Τσέα - Γιάννα Χατζηπαύλου - Θοδωρής Χατζηπαύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου